Kaikki kirjoittajan Aleksi2015 artikkelit

Yle poisti perussuomalaisten vaalitentin Yle Areenasta

Julkaistu Uuden Suomen blogissani 31.3.2019

Yleisradion tiedotteen mukaan monia Areenan ohjelmia on poistunut teknisten syiden takia Yle Areenasta. Ohjelmat palautetaan Areenaan viimeistään maanantaina. On erikoista, että näiden poistuneiden ohjelmien joukossa on perussuomalaisten Ylen vaalitentti, joka on tuorein Ylen vaalitentti. Kaikkien muiden muiden puolueiden vaalitentit ovat katsottavissa Areenassa. Perussuomalaisten vaalitentin kohdalla lukee, että katseluaika on päättynyt. Onko kyseessä siis tekninen vika vai strateginen valinta yleltä vaikuttaa eduskuntavaalien tulokseen estämällä puolueemme puheenjohtaja Jussi Halla-ahon erinomaisen vaalitentin näyttämistä juuri ennen ennakkoäänestysviikon alkua? On selvää, että kyseessä on Ylen strateginen valinta blokata perussuomalaisten näkyvyyttä vaalien alla. Tämä on niin häikäilemätöntä toimintaa yleisradiolta, jonka pitäisi olla veronmaksurahoitteisena vapaan ja tasapuolisen uutisoinnin media. Tämän vuoksi onkin selvää, että yleisradion johdon on otettava vastuu vaalivaikuttamisesta ja erottava tehtävistään. Yleisradio halveksii suomalaista demokratiaa ja yrittää estää kansanvallan toteutumista näissä vuoden 2019 eduskuntavaaleissa.

Vanhuksen kuulumiset vaaliteltalla

julkaistu Uuden Suomen blogissani 26.3.2019

Keskustelin tänään eläkeläisrouvan kanssa perussuomalaisten vaaliteltalla vanhustenhoidosta. Tämä eläkeläisrouva kertoi minulle, että hän olisi tarvinnut neuvontaa terveyskeskuksesta. Hänelle oli vastattu terveyskeskuksesta, että täältä on turha kysellä mitään, kun ”teitä vanhuksia on täällä jo liikaa”. Tässäkö on se palvelulupaus, jonka suomalainen yhteiskunta takaa ikääntyvälle väestölleen? Ensin teet pitkää päivää vuosikymmeniä ja maksat veroja teet oman osuutesi tämän yhteiskunnan eteen. Kasvatat lapsia ja pidät huolta läheisistäsi. Sitten kun vanhenet sinulla ei olekaan enää mitään arvoa, vaan olet yhteiskunnan silmissä vanhusjätettä, josta halutaan hankkiutua eroon. Tästä tapauksesta jäi todella paha mieli. Helsingin kaupunki on jättänyt tämän eläkeläisrouvan heitteille.

Halpatyövoima syrjäyttää suomalaiset työntekijät

Julkaistu Uuden Suomen blogissani 5.3.2019

Iltalehti kirjoitti tänään, että Attendo on irtisanonut suomalaisia hoitajia ja palkannut tilalle filippiiniläisiä hoitajia. Iltalehden mukaan Attendo on keksinyt filippiiniläisten myötä tavan säästää kustannuksissa:

”Kun filippiiniläinen valmistuu lähihoitajaksi, käykin niin, että työtehtävät kyllä lisääntyvät mutta palkka ei nouse.” https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/21403a5e-2f1b-439b-b5ce-2957703dc016

Samanlaista hälyttävää kehitystä on havaittavissa useilla eri toimialoilla. Samaan aikaan julkisuudessa eri tahot valittavat työvoimapulaa, osaajapulaa ja sitä, että suomalaisille ei kelpaa työt. Suomessa vallitseekin todellisuudessa halpatyövoimapula. Sinut halutaan korvata. Sinut halutaan heittää sivuun. Sinut halutaan syrjäyttää palkkatyöstä omassa kotimaassasi. Suomalaisia työntekijöitä tullaan tulevaisuudessa yhä enemmän korvaamaan ulkomaisella halpatyövoimalla. Koska monien heidän palkkansa ei tule takaamaan riittävää elintasoa, niin loppulaskun maksavat suomalaiset veronmaksajat.

Yhteiskuntarauhan kannalta onkin keskeistä, että seuraava hallitus estää halpatyövoimakehityksen ja suojelee suomalaista työntekijää ja suomalaista työtä. Jokaisella suomalaisella tulee olla mahdollisuus elättää itsensä kunniallisesti rehellisellä palkkatyöllä, jolla tulee toimeen.

Suomen vanhainkodit ovat kuolemantehtaita

Julkaistu Uuden Suomen blogissani 8.2.2019

Helsingin Sanomissa kerrottiin hetki sitten (https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005994446.html ), että viranomaiset määräsivät tammikuussa Alavudella aloittaneen Attendon hoivakodin toiminnan keskeytettäväksi. Tässä ”hoivakodissa” on kuollut kuusi asukasta vajaan kuukauden aikana ja tällä hetkellä selvitetään syitä vanhusten kuolemiin.

Olemme saaneet viime viikkoina lukea myös monien muiden hoitokotien ja vanhainkotien ongelmista, jossa vanhuksia on kuollut hoitoyksikön laiminlyöntien takia. Näitä tapauksia on valitettavasti tulossa lisää ja mitä enemmän saamme niistä lukea, sitä selvempää on, että Suomen vanhainkodit ovat kuolemantehtaita, jossa tärkeintä ei ole vanhusten hoiva ja mukavat vanhuuden päivät, vaan terveysyritysten johdon palkat ja palkkiot. Kaikkien näiden vanhusten kuolemiin syyllisten terveysyritysten toiminta on välittömästi keskeytettävä! Vaadin sosiaali-ja terveysministeri Pirkko Mattilan eroa tehtävästään sekä kehotan kaikkia vanhusten omaisia, missä päin Suomea sitten olettekaan, tekemään rikosilmoituksia omaistensa kaltoinkohtelusta ja heitteillejätöistä ja kuolemantuottamuksista.

Vanhuksia siis lähetetään laillisesti kuolemaan ennenaikaisesti hoitolaitoksiin täällä niin sanotussa hyvinvointivaltio Suomessa. Omaiset eivät usein ole edes tietoisia siitä, että hoivan ja huolenpidon sijaan heidän omaisensa onkin kirjattu sisään kuolemantehtaaseen. Toivon todella, että nämä kaltoinkohtelun seurauksena kuolleet vanhukset ja heidän omaisensa saavat oikeutta. Vetoan myös Suomen poliisiin, että syylliset saadaan kiinni ja tuomioistuimen eteen vastaamaan erittäin vakavista rikoksista.

Hyvinvointivaltion rauniot

Julkaistu Uuden Suomen blogissani 21.12.2018

Vanhukset makaavat vaipoissaan ja pakkolääkittyinä. Sairaaloissa on liian vähän henkilökuntaa ja lääkärit ja hoitajat väsyvät työtaakkaansa. Veroihin nousupaineet. Työeläkemaksuihin nousupaineet. Olemme maailman kärkisijoilla verotuksessa. Rahaa ei kuitenkaan edes nyt riitä turvaamaan laadukkaat peruspalvelut. Koulukiusaaminen on arkea. Lapsia kiusataan ja hakataan. Kuka haluaa tehdä lapsia tähän maahan, kun he joutuvat hakattavaksi ja kiusattavaksi kouluihin? Rajat vuotavat. Elätettäviä halutaan lisää maahan, jossa ei pystytä enää pitämään huolta omista kansalaisista.

Jos sanot yhdenkin poikkipuoleisen sanan, joka ei sovi yleiseen propagandaan, olet vihapuhuja ja häirikkö, joka halutaan eristää ja tuhota. ”Hyvän ihmisen” pitää olla ”suvaitsevainen”, olla hiljaa vaikeista asioista. Keskiajan mädätyksen henki on tehnyt paluun. Toisinajattelijat lynkataan raivokkaasti. Hurstin ruoka-apuraha tyrmättiin Helsingin kaupunginvaltuustossa. Köyhille ei ole rahaa. Vuosikymmeniä töitä tehneet työttömät, jolla on työkykyä ja työhaluja, heitetään askartelemaan paperilennokkeja loputtomiin kursseille, jonne ei edes kaikki halukkaat ”pääse”. Ihmisiä kuolee hoitojonoihin ”hyvinvointivaltiossa”. Silti sinun pitää kantaa muka huolta koko maailman pelastamisesta, vaikka oman maasi hyvinvointi tuhoutuu silmiesi edessä.

EK haluaa Suomesta halpatyövoiman reservaatin

 Julkaistu Uuden Suomen blogissani 20.11.2018

Entisajan Suomessa tehtaanjohtajille oli suuri ylpeydenaihe, että heidän työntekijöilleen maksetaan kunnon palkkaa ja työntekijöistä pidetään hyvää huolta. Kauas on tultu niistä ajoista. Einkeinoelämän keskusliitto ehdottaa jopa 35000 tuhannen ulkomaisen työntekijän tuomista Suomeen seuraavalla vaalikaudella. EK:n esityksessä jopa 70% Suomessa yritykseen työllistyvän turvapaikanhakijoiden palkoista maksettaisiin palkkatukena eli veronmaksajien rahoilla. Esitys on järkyttävä ja suora hyökkäys suomalaisia työntekijöitä kohtaan. Esitys tarkoittaa sitä, että EK haluaa maksattaa Suomeen maahantuotavan ulkomaisen halpatyövoimareservin veronmaksajien rahoilla. EK:n ajama 70% tulonsiirto on suomalaisten työntekijöiden selkänahasta revitty.

EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies puhuu osaamispulasta. On mielestäni häikäilemätöntä puhua osaamispulasta, kun maamme työmarkkinoiden käytössä olisi heti iso määrä eri alojen osaajia, mikäli työstä maksetaan sellaista palkkaa, että siitä jää jotain pakollisten menojen jälkeen käteen. Kun huipputulosta takonut yhtiö aloittaa ”kiitoksena” työntekijöilleen YT-neuvottelut, niin onko EK:n mielestä silloinkin kyseessä osaajapula? Kyseessä on tietenkin se, että omistajille haetaan voittoa YT-kierroksen jälkeen yhä halvemmalla työn hinnalla.

Jos EK:n ajama skenaario toteutuu, niin seuraavalla vaalikaudella tullaan näkemään enenevissä määrin isoja YT-neuvotteluja, joiden jälkeen entiset työntekijät istuvat ”liian kalliina” työntekijöinä kortistossa ja uusienkin työntekijöiden palkoista 70% maksetaan veronmaksajien rahoista. EK:n ehdotus tulee moninkertaistamaan pimeän työn määrän ja se tulee houkuttelemaan yhä useamman suomalaisen tekemään rikoksia, koska heitä ei palkata enää ”liian kalliina” töihin ja jostain on hankittava rahaa elämiseen, kun töitä ei ole.

EK:lla ei ole tämän ulostulon jälkeen enää mitään uskottavuutta puhua Suomen talouden kestävyysvajeesta, kun se itse nopeuttaa Suomen talouden tuhoutumista halpatyövoimareservaatti suunnitelmallaan ja tuhoaa työmarkkinarauhan lopullisesti.

Suomen oikeuslaitoksen suhtautuminen ihmisten terveyteen

Julkaistu Uuden Suomen blogissani 14.11.2018

Helsingin Sanomat kirjoittaa tänään, että helsinkiläisen Kirjaclub-nimisen sikariklubin harrastustoiminta eli sikarin polttaminen on loppunut klubin tiloissa (lähde: https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005899241.html ).

Sikarin polton klubin tiloissa on kieltänyt Helsingin hallinto-oikeus. Lainaus uutisesta: ”Helsingin hallinto-oikeuden mukaan syy kieltämiseen on se, että klubin tiloissa käy siivooja, joka altistuu tupakansavulle, vaikka siivoaminen ja tupakointi tapahtuvat tiloissa eri aikaan. Hallinto-oikeus katsoo, että pinnoille kerääntyvät savujäämät voivat olla haitaksi tai vaarantaa sivullisten terveyttä”.

Kyseinen klubi aikoo valittaa hallinto-oikeuden päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Nyt kun on ihan virallisena tietona se, että pinnoille kertynyt tupakansavu on syy kieltää tupakointi sisätiloissa, niin tässä pieniä vinkkejä Helsingin hallinto-oikeudelle ja muille oikeusistuimille tuleviin oikeusratkaisuihin: 1.Homeelle ja huonolle sisäilmalle altistuneet lapset päiväkodeissa ja kouluissa.

Onko heillä oikeus puhtaaseen sisäilmaan? 2.Sairaaloissa olevat sairaat potilaat, jotka altistuvat huonolle sisäilmalle. Onko heillä oikeus puhtaaseen sisäilmaan? 3.Homeisissa hoitokodeissa olevat vanhukset, jotka elävät viimeiset vuotensa kärsien huonosta sisäilmasta. Onko heillä oikeus puhtaaseen sisäilmaan? 4.Huonossa sisäilmassa työskentelevät siivoojat, opettajat, hoitajat, lääkärit jne. joiden terveys menee vuosien myötä, jos huonolle sisäilmalle ei tehdä mitään. Onko heillä oikeus puhtaaseen sisäilmaan? Esim. Yle kertoo (lähde: https://yle.fi/uutiset/3-10142980 ) , että home vei kätilön terveyden ja työkyvyn: ”Välillä ääni katosi täysin ja hoitelin synnytykset käsimerkeillä”. Jutusta käy ilmi, että työkykynsä homeen takia menettänyt entinen kätilö Tarja Kovalainen syö kymmentä eri lääkettä. Vaikka hovioikeudella oli selkeää näyttöä siitä, että kuntayhtymä oli vastuussa kätilöiden sairastumisesta, niin korkein oikeus asettui kuntayhtymän puolelle. Lainaus uutisesta:

” Jokainen oikeusaste myönsi työperäisen sairastumisemme. Vääntö käytiin siitä, oliko kuntayhtymä laiminlyönyt työsuojeluvelvollisuuksiaan ja velvollinen korvaamaan terveydellemme aiheutuneet vahingot, Tarja Kovalainen kertoo.”

Kätilöt eivät saaneet asiaansa käsittelyyn Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen, joten nämä kätilöt kokivat oikeusmurhan. Vaikka jokainen oikeusaste myönsi kätilöiden työperäisen sairastumisen, niin he eivät saaneet korvauksia kuntayhtymältä sairastumisistaan koska kuntayhtymän ei oltu katsottu oikeudessa rikkoneen työsuojeluvelvoitteitaan.

Historiankirjoihin jää ajastamme merkittävä tapaus, jossa sikarien poltto kielletään niille omistetun harrastajaklubin tiloissa, mutta samaan aikaan sadat tuhannet ihmiset altistuvat ja monet sairastuvat pysyvästi huonon sisäilman ja homeen takia. Ja oikeuslaitos ja terveysviranomaiset eivät tee mitään näiden ihmisten terveyden eteen, joista moni on menettänyt pysyvästi työkykynsä huonon sisäilman takia. Suomen touhu alkaa olla niin kertakaikkisen sairasta, että alkaa mennä usko terveen järjen noudattamiseen ja ihmisten oikeudenmukaiseen kohteluun.

Suvaitsevaisuutta Saksassa

Julkaistu Uuden Suomen blogissani 30.10.2018

Saksassa suvaitsevaisto on enemmän huolissaan Alternative für Deutschland-puolueen (AfD) ”hyötymisestä” raiskaustapauksessa kuin itse raiskauksesta. Saksan Freiburgissa tapahtui 18-vuotiaan naisen raiskaus 13.10-14.10.2018 välisenä ajanjaksona. Miesten epäillään laittaneen naisen juomaan yökerhossa huumaavaa ainetta, jonka jälkeen hänet puskaraiskattiin ja hakattiin. Seitsemän raiskausepäillyistä on syyrialaisia ja yksi saksalainen. Bild-lehden mukaan tekijöitä on saattanut olla jopa 15. AfD järjesti maanantaina 18-vuotiaan naisen raiskauksen takia mielenosoituksen, johon osallistui 400 ihmistä. Vastamielenosoittajat sen sijaan vastustivat raiskausten käyttöä poliittisiin tarkoitusperiin. Eli toisin sanoen raiskaukset pitäisi suvaitsevaiston mielestä hiljaa hyväksyä, kun kerta raiskausten uhrien julkinen puolustaminen nähdään isompana ongelmana kuin itse raiskaus. Pisteenä i:n päälle Freiburgin kaupungin naisten edustaja Simone Thomas totesi seuraavaa:

” Simone Thomas muistutti naisiin kohdistuvan väkivallan olevan maailmanlaajuinen ongelma eikä vain Freiburgin. Naisiin kohdistuvassa väkivallassa ei ole kyse pakolais- vaan miesongelmasta. Tekijöiden joukossa on toki myös pakolaisia, jotka tulevat patriarkaalisista yhteiskunnista ja joilla on erilainen naiskuva. Näiden miesten pitää oppia, että naiset ovat tasavertaisessa yhteiskunnassa yhtä arvokkaita kuin miehet ja että he ansaitsevat kunnioitusta miesten tavoin.” https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/aedc7087-9bcb-4917-a271-84443f7c41ce_ul.shtml

Kuten yllä olevasta lainauksesta näkyy, suvaitsevaiston logiikan mukaan jos naisiin kohdistuvan väkivallan tekijä on pakolainen, niin kyseessä on eräänlainen ”kasvuprosessi”, jossa opitaan, että länsimaissa kunnioitetaan tasavertaisesti naisia ja miehiä. Suuri kysymys kuuluukin, kuinka pitkään Eurooppalaisten pitää kestää tätä ”kasvuprosessia”?

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen vastuuton toiminta

Julkaistu Uuden Suomen blogissani 3.10.2018

Kokoomuslainen opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen tuomitsee ”vihapuheen lietsomisena oppilaita kohtaan” (lähde: https://www.is.fi/politiikka/art-2000005850389.html?ref=rss ) perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaaren twitter-päivityksen, missä Huhtasaari paljasti Suomen kouluissa tapahtuvaa opetussuunnitelman vastaista ideologista indoktrinaatiota. Jokainen järkevä ihminen on täysin Laura Huhtasaaren puolella ja näkee, että opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen haluaa edistää perussuomalaisten vastaista agendaa Suomen kouluissa. Vastuullinen opetusministeri olisi puolustanut Laura Huhtasaarta ja käynnistänyt tutkinnan Suomen kouluissa tapahtuvasta opetussuunnitelman vastaisesta poliittisesta aivopesusta. Grahn-Laasonen perustelee mm. seuraavasti hyökkäystään Huhtasaarta kohtaan:

”Perusopetuslain mukaan opetuksen tavoitteena on tukea oppilaiden kasvua ihmisyyteen ja eettisesti vastuukykyiseen yhteiskunnan jäsenyyteen sekä antaa heille elämässä tarpeellisia tietoja ja taitoja.”

Miten opettajien aivopesu ja vihan lietsonta kouluissa perussuomalaisia kohtaan tukee oppilaiden kasvua ihmisyyteen ja eettisesti vastuukykyiseen yhteiskunnan jäsenyyteen? Niinpä. Sanni Grahn-Laasosen ylimielisyys Laura Huhtasaarta kohtaan on jälleen yksi osoitus siitä, että sivistysporvarit ovat vain haamuja menneisyydessä.

Libera pelaa kovaa peliä yleissitovuuden poistamisella

 Julkaistu Uuden Suomen blogissani 26.9.2018

Sipilän hallitus ajaa tällä hetkellä irtisanomisen helpottavaa lainsäädäntöä, mikä on johtanut jo aiheellisesti ammattiyhdistysliikkeen lakkovalmiuteen ja muihin työtaistelutoimiin. Erilaiset aktiivimallit ovat kurittamassa suomalaisia ja Suomeen yritetään luoda pysyviä halpatyövoimamarkkinoita. Nyt viimeisimpänä olemme saaneet lukea, että kokoomuslaisen kansanedustaja Elina Lepomäen luotsaama ajatushautomo Libera on yhdessä asianajotoimisto Boreniuksen kanssa päättänyt haastaa suomalaisen työsopimusjärjestelmän ytimen kantelemalla siitä Euroopan komissioon. (lähde: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005841443.html ). Suomessa on ilmeisesti niin ahneet työntekijät, että pitää mennä oikein Brysseliin hakemaan ylikansallisia toimijoita suomalaisten työntekijöiden kimppuun. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla moni työtätekevä ihminen elää kädestä suuhun huolimatta siitä, että palkka on yleissitovuuden piirissä. Yleissitovuus ei todellakaan takaa ruhtinaallisia palkkoja. Korkeat elinkustannukset erityisesti asumiskustannusten suhteen aiheuttavat sen, että yleissitovilla palkoilla ei varsinaisesti juhlita.

Jos yleissitovuus poistetaan, niin palkat laskevat rajusti ja sitä myöden toimeentulotuki ja asumistuki menot tulevat räjähtämään käsiin. Kun toimeentulotuki ja asumistukirahat loppuvat tai niitä joudutaan yleissitovuuden poistamisen jälkeen rajusti leikkaamaan, niin ihmisiä joutuu asumaan parakeissa isoissa kymmenien ihmisten asuttamissa huoneissa koko ”työuran” ja on turha haaveilla perheenlisäyksestä tai ahkeruuden kautta saavutettavasta elintasosta, kun palkat poljetaan kolmannen maailman tasolle. Liberan kannattaisi perehtyä esimerkiksi Yhdysvaltojen tilanteeseen, jossa lukuisat kodittomat tekevät jopa kahta eri työtä ja ovat siitäkin huolimatta kodittomia. Suomi ei nouse halpatyöllä eikä muillakaan uusliberalistisen politiikan keinoilla. Se, että Libera on tuomassa EU-komission suomalaisten työntekijöiden kimppuun on ennennäkemätön hyökkäys suomalaisia työntekijöitä ja suomalaista sopimusyhteiskuntaa vastaan. Libera ajaa taloudellisen eliitin eli globaalin suurpääoman etuja, jossa suomalaiset työntekijät halutaan pakottaa orjan asemaan. Vaikka Liberan kantelu Euroopan Komissioon ei johtaisikaan toimenpiteisiin komission suunalta, niin viesti suomalaisille työntekijöille on hyvin yksiselitteinen: haluamme teidät uuden ajan kiertolaisiksi, jotka kiertävät talosta taloon leivänmurusten perässä.

Tämä sama kylmyys näkyy hallituksen teoissa, kun suomalaisia työttömiä kuritetaan ja ajetaan entistä ahtaammalle. Yleislakko olisi nyt paikallaan pysäyttämään tämä kehitys, ennen kuin on liian myöhäistä. On myös hyvä muistaa näin eduskuntavaalien alla, että esimerkiksi kokoomusnuoret ja moni kokoomusvaikuttaja on ajanut yleissitovuuden poistamista ja muita heikennyksiä työntekijöiden asemaan. Liberan ja kokoomuksen ajama politiikka johtaakin sellaiseen lopputulokseen, jossa ei ole enää taloudellista keskiluokkaa, vaan ainoastaan rikkaita ja köyhiä. Jos tätä kehitystä ei pysäytetä, niin Suomeen on tulossa kovaa vauhtia rajut levottomuudet.