Donald Trumpin virkaanastujaiset

 

Yhdysvaltain huomenna virkaanastuvaa Presidentti Donald Trumpia ovat systemaattisesti haukkuneet niin toimittajat, erilaiset ”asiantuntijat”, tohtorit, professorit ja tavalliset kansalaiset. Käsittämättömintä tässä kritiikissä on se, että Trump ei ole istunut vielä päivääkään virassaan. Suomen ulkopolitiikan kannalta on erityisen huolestuttavaa se, että osa ulkopolitiikkaa tekevistä henkilöistä on aktiivisesti osallistunut Trumpin mustamaalaamiseen. Ymmärrättekö ollenkaan sitä, miten harkitsemattoman, sivistymättömän ja tylyn kuvan annatte Suomesta, kun Yhdysvaltain Presidentti on sentään maailman vaikutusvaltaisin mies? Muutenkin ”odotushorisontti” Trumpin valtakaudesta on lähtökohtaisesti erittäin negatiivinen. Tätä negatiivisuutta heijastelee erityisen paljon se, että jo hyvissä ajoin ennen Trumpin virkaanastujaispäivää Suomen valtamediassa on nähty pilvin pimein juttuja, joiden funktio on ns. character assassination. Character assassination  tarkoittaa henkilön tietoista, tarkoituksellisesta, systemaattista ja pitkäaikaista prossessia, jonka tarkoituksena on tuhota henkilön maine ja uskottavuus. Trumpin vastustajat ovat median kautta luoneet ilmapiirin, jossa Trumpin epäonnistumista Presidenttinä pidetään vääjäämättömänä tosiasiana. Tämä manipulointi ei onneksi onnistunut Yhdysvalloissa, jossa Trump voitti USA:n Presidentinvaalit. Suomessa Trumpin mustamaalaaminen näkyy myös vahvasti. On suorastaa järkyttävää katsoa, kun aikuiset ihmiset, joilla ei ole mitään ymmärrystä politiikasta, määkivät kuin lampaat kuinka hirveä Donald Trump on. Yhdysvalloissa Trumpin vastainen hysteria symboloituu näihin yli 60 demokraattien kongressiedustajaan, jotka boikotoivat huomenna Trumpin virkaanastujaisia (lähde: http://yle.fi/uutiset/3-9409324 )

Minullakaan ei ole kristallipalloa tulevaisuuteen. Mutta uskon vahvasti siihen, että huomenna virkaanastuva Yhdývaltain 45 Presidentti Donald Trump muuttaa kansainvälistä järjestystä parempaan suuntaan. Hänellä on selkeä visio ja oma poliittinen ohjelma, joista erityisesti Yhdysvaltain maahanmuuttopolitiikan ja  rajavalvonnan tiukentaminen on asia, josta jokaisen EU-maan tulisi ottaa oppia. Let’s make world great again, Mr. Trump.

Suomen työeläkejärjestelmä herättää suuria kysymyksiä

Suomalainen työeläkejärjestelmä ja työeläkemaksut herättävät suuria kysymyksiä. Kysymyksiä on paljon, mutta nostan tässä esiin muutaman ongelman:

  1. Suomessa on valmiiksi korkea kokonaisveroaste. Siihen kun lisätään korkeat työeläkemaksut, voimme todeta Suomen olevan ainutlaatuinen vero- ja maksuhelvetti tavallisille palkansaajille. Korkea verotus syö palkansaajien ostovoimaa ja heikentää yritysten kykyä palkata uutta työvoimaa. Huono ostovoima ja yleinen taloustilanne erityisesti toimeentulotuen kasvamisen myötä johtaa mm. Kelan kustannuksien nousuun (https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/211710-kelan-paajohtajan-varoitusmerkki-heratti-huolen-toimeentulotuki-rajahtaa-kasiin )Myös korkeat työeläkemaksut heikentävät yritysten työllistämistä, koska korkeat työeläkemaksut nostavat yritysten työvoimakustannuksia. Koska työeläkejärjestelmää perustellaan koko ajan heikkenevällä huoltosuhteella(http://www.elakeuudistus.fi/kysymyksia-ja-vastauksia.html välilehti ”Miksi eläkejärjestelmää uusitaan?”) mikä asettaa paineita pidentää työuria, niin miten ihmeessä työeläkemaksujen nostaminen palvelee työeläkemaksujen nousun virallista liturgiaa, jonka mukaan työeläkemaksuja täytyy maksaa koska Suomen huoltosuhde heikkenee koko ajan? Korkeat työeläkemaksut lisäävät työttömyyttä ja heikentävät yritysten kilpailukykyä. Näin ollen en ollenkaan ymmärrä tätä virallista eläkeliturgiaa, jossa kasvavia työeläkemaksuja perustellaan heikkenevällä huoltosuhteella.
  2. Minkä takia työeläkeyhtiöt laittavat eläkemaksuja riskisijoituksiin ja esimerkiksi tv sarja Sorjosen rahoittamiseen (http://yle.fi/uutiset/3-9385580?origin=rss )? Eikö eläkemaksuilla kuuluisi maksaa suomalaisten eläkkeitä, eikä osallistua sijoitustoimintaan? Vaikka sijoitustoiminta voisikin nostaa eläkemaksukykyä jossain kaukaisessa tulevaisuudessa, niin tässähän ei oteta ollenkaan huomioon sitä, mikä vaikutus korkeilla eläkemaksuilla on nykyiseen taloustilanteeseen esimerkiksi työntekijän ostovoimaan ja yritysten kykyyn työllistää.
  3. Kun Työeläkejärjestelmän Yli  180 miljardin varallisuutta ja sen jatkuvaa kasvattamista ((http://www.etk.fi/uutinen/tyoelakejarjestelman-varat-yli-180-miljardia/ , perustellaan monien vuosikymmenien päässä olevalla erittäin huonolla huoltosuhteen tilalla, niin miten voidaan olettaa, että suomalaiset palkansaajat ja yritykset maksavat kiltisti kasvavia työeläkemaksuja vuosikymmenestä toiseen? Onko eläkeasiantuntijoilla kristallipallo, jossa nähdään Suomen olevan vaikkapa 20-30 vuoden päästä vakaa yhteiskunta, jossa ollaan kiltisti makseltu korkeita veroja ja koko ajan nousevia työelämaksuja?
  4. Mitä suomalaiset eläkeyhtiöt tarkalleen ottaen tekevät kulissien takana? Pienyrittää kuritetaan ja syynätään loppuun asti joka ikisestä kuitista ja lippulappusesta, mutta onko eläkeyhtiöiden toiminta yhtä tarkkaan valvottua kuin suomalaisten pk-yrittäjien toiminnan seuraaminen?
  5. Milloin suomalaiset eläkemaksajat pääsevät hyötymään tästä yli 180 miljardin eläkepotista (http://www.etk.fi/uutinen/tyoelakejarjestelman-varat-yli-180-miljardia/ , vai aiotaanko eläkerahastoja kasvattaa ikuisuus?
  6. Pakolla on vaikea perustella Suomen korkeita työeläkemaksuja. Olen itse 30 vuotias. Jos minun ikäluokkani heräisi tajuamaan näiden työeläkemaksujen epäoikeudenmukaisuuden, Suomeen syntyisi massiivinen eläkekapina.

Lasten turvallisuus

Otin Suomen Uutisissa kantaa 2016 keväällä turvapaikanhakijoiden vierailuhin Kangasalan seurakunnan päiväkodeissa.  Lasten turvallisuus on minulle erittäin tärkeä asia ja olen Helsingin varhaiskasvatuslautakunnan jäsenenä pyrkinyt vaikuttamaan siihen, että lasten turvallisuuteen liittyviä epäkohtia tuodaan julkisuuteen. Tässä Suomen Uutisten juttu kannanotostani lasten turvallisuuteen:

https://www.suomenuutiset.fi/epailyttavan-irakilaismiehen-vierailu-seurakunnan-paivakerhossa-kuohuttaa-kangasalalla-turvapaikanhakijoita-ei-saa-paastaa-lasten-pariin

 

Kangasalan seurakunnan päiväkerhojen lasten vanhemmat ovat järkyttyneitä. Vatialan päiväkerhossa vieraili irakilainen mies, jota epäillään seurakunnan nettisivujen keskustelufoorumilla sotarikolliseksi.

Netissä on julkaistu valokuva, jossa samannäköinen henkilö esiintyy aseistautuneena sotilasvarusteissa. Toisessa kuvassa, joka on ladattu luvattomasti sosiaaliseen mediaan, mies esiintyy kerholasten kanssa.

Kangasalan seurakunnan mukaan lasten kerhoissa on vieraillut muutaman hengen turvapaikanhakijaryhmiä kevään aikana. Helsingin kaupungin varhaiskasvatuslautakunnan jäsen ja eduskunta-avustaja Aleksi Niskanen (ps.) on järkyttynyt tapahtuneesta.

– Se on järkyttävää ja anteeksiantamatonta, että päästetään lasten pariin turvapaikanhakijoita, joiden taustoja ei ole selvitetty. En hyväksy tällaista menettelyä, Niskanen sanoo.

Turvaselvitys koskee kaikkia

Suomen lain mukaan henkilön täytyy esittää työnantajalle, viranomaiselle, oppilaitokselle tai vapaaehtoistoiminnan järjestäjälle rikostaustaote, kun henkilö ryhtyy toimimaan alaikäisten kanssa.

– Kaikkien lasten kanssa toimivien turvapaikanhakijoiden tausta pitää selvittää. Suomalaisenkin täytyy antaa turvaselvitys omasta taustastaan, jos hän työskentelee lasten kanssa. Turvapaikanhakijoiden joukossa on ollut sotarikollisia ja muihin rikoksiin syyllistyneitä, Niskanen muistuttaa.

Ei pidä hyssytellä

Niskanen ei ymmärrä henkilöitä, jotka koettavat vimmalla saada turvapaikanhakijoita lasten pariin – tuntematta heidän taustojaan.

– Tällöin ehdon tahdoin vaarannetaan lasten turvallisuus, sillä henkilön taustoja ei kuitenkaan saada selvitettyä.

Niskanen on huolissaan kuinka yleistä Kangasalan tapauksen kaltaiset tilanteet ovat Suomessa.

– Tämä on sellainen asia, josta ei pidä hyssytellä. Suomi-laiva uppoaa, jos ei saa puhua vakavasta asiasta. Vanhempien pitäisi ottaa viranomaisiin tai meihin poliitikkoihin yhteyttä tämmöisissä tapauksissa.

Lasten perusturvallisuudesta huolehtiminen on perussuomalaisille erittäin tärkeää.

– Lakejahan meillä on, mutta täytyisi olla valtakunnallinen toimintalinja, jolla huolehditaan puolustuskyvyttömien lasten perusturvallisuudesta. Myös vanhempien elämä menee entistä rankemmaksi, jos pitää pelätä ketä lasten parissa liikkuu, Niskanen sanoo.

Kirkkoherra: ”Selvittely on vielä kesken”

Kangasalan seurakunnan kirkkoherra Seppo Jarva vakuuttaa Suomen Uutisille, että maaliskuussa sattunut tapaus selvitetään perin pohjin.

– Tämä on valitettavaa. Olen järkyttynyt ja surullinen samoin kuin lasten vanhemmat. Kokonaiskuvan selvittely on vielä kesken. Turvapaikanhakijoiden kanssa työskentelevä henkilö on ulkomailla, enkä ole vielä voinut käydä tapahtunutta läpi hänen kanssaan, Jarva kertoo.

Kirkkoherra on nähnyt valokuvia lasten parissa vierailleesta irakilaismiehestä. Toisessa kuvassa hän esiintyy lasten kanssa ja toisessa aseistautuneena sotilaana.

– Olemme kysyneet viranomaisilta henkilön mahdollisesta sotarikostaustasta, mutta emme ole saaneet sille vahvistusta. Valokuvien perusteella on yhdennäköisyyttä, Jarva toteaa.

Seurakunnan mukaan vierailijat viipyivät Vatialan seurakuntakodin kerhossa yhteensä vajaan tunnin. Vierailun päätteeksi otettiin valokuvia, joita on myöhemmin käytetty väärin. Seurakunta on pyytänyt kuvia julkaisseet poistamaan lasten kuvat sosiaalisesta mediasta.

Kaikkien taustoja ei tunneta

Jarvan mukaan seurakunta on tarkistaa henkilön taustan, kun hänet palkataan töihin. Myös pitkäaikaisten vapaaehtoistyöntekijöiden tausta selvitetään.

– Mikäli palkkaamme työsuhteeseen jonkun henkilön, niin hänen pitää kolmen kuukauden sisällä esittää rikostaustaote ennen kuin virka voidaan vahvistaa. Tunnin tai päivän kestävään ja satunnaiseen vapaahehtoistentyöhön osallistuvien taustoja ei tarvitse selvittää.

Jarvan mielestä vapaaehtoistöihin lyhytaikaisesti osallistuvien taustojen selvittely kuormittaisi poliisia liikaa.

Kerhovierailujen tarkoitus on ollut Jarvan käsityksen mukaan näyttää turvapaikanhakijoille, millaista työtä kirkko tekee eri-ikäisten ihmisten kanssa Suomessa.

Vanhemmille keskustelutilaisuus

Jarvan mukaan seurakunta on ollut keskusteluyhteydessä lasten vanhempien kanssa. Lisäksi seurakunta järjestää vanhemmille keskustelutilaisuuden ensi viikolla.

– Suurin virhe tässä on se, että kerhoihin on tullut vieraita, vaikka heistä ei ole etukäteen ilmoitettu. Sitä selvitetään, miksi näin on käynyt.

– Meillä on ohjeet, joiden mukaan lasten vanhemmille pitää kertoa vieraista etukäteen. Myös valokuvaaminen on luvanvaraista. Jos olisi toimittu Kirkkohallituksen ohjeiden mukaan, niin tällaista tilannetta ei olisi päässyt syntymään, Jarva myöntää.

MIKA RINNE

Holhoamisen aikakausi on saavuttanut päätepisteensä

” Mikäli Juha Sipilän hallituksen uusi alkoholilaki menee läpi, alkoholistien määrä kasvaa Suomessa, varoittavat professori Pekka Puska ja päihderiippuvaisia hoitava Mika Arramies.” (Iltasanomat 23.11.2016 http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005018739.html ). Tähän lausumaan kiteytyy hyvin monta ongelmaa suomalaisessa yhteiskunnassa. Kaikkea pyritään aina kontrolloimaan ja holhoamaan viimeiseen asti, sitten ihmetellään kun ilo katoaa, ihmiset stressaantuvat ja ihan perisuomalainen vitutus nousee. Kehoitan Pekka Puskaa ja Mika Arramiestä tutustumaan tutkimustuloksiin stressin aiheuttamista sairauksista. Väitän, että stressi tappaa enemmän ihmisiä ja altistaa vakaville sairauksille kuin alkoholi, tupakka tai nämä yksittäiset vainojen kohteet kuten sokerin syöminen jne. Hollantilainen VU University Medical Center on tutkinut, että stressi viisinkertaistaa kuolemanriskin (Stress increases ’risk of death five-fold’. Stress increases the chances of dying from heart-related problems by five-fold, a study has found (http://www.telegraph.co.uk/news/health/news/7991620/Stress-increases-risk-of-death-five-fold.html).

Alkoholi päinvastoin näiden valtakunnanholhoajien maailmankuvaa, lieventää stressiä ja kohtuudella nautittuna lähentää ihmisiä ja moni pariskuntakin on tavannut ensimmäistä kertaa toisensa illanvietossa esim. ravintolassa, baarissa tai vaikkapa pikkujoulutilaisuudessa. Näin ollen alkoholi on ollut tärkeä osa esim. joidenkin ihmisten yksinäisyyden vähentymisessä. Nelosolut saatava ruokakauppoihin ja muutenkin alkoholinkäytön sääntelyä on vähennettävä. Hallituksen alkoholilain uudistusesitys on tärkeä muutos, jolla suomalaisten holhoamista ollaan vihdoin vähentämässä.  Jos Pekka Puska ja Mika Arramies olisivat oikeasti kiinnostuneita ihmisten terveydestä, he olisivat huolissaan suomalaisten henkisestä kuormituksesta ja stressistä, josta yksi esimerkki on se, että valtavat määrät ihmisiä syövät masennuslääkkeitä ja määrän odotetaan kasvavan tulevaisuudessa. Mutta tämä ei olekaan mediaseksikäs aihe. On helpompi hurskastella viinan kiroista ja haaveilla kieltolain aikaisesta Suomesta.

Opettajat feministisen propagandan kohteina

Historian ja yhteiskuntaopin lehtori Juho Mäenpää kirjoittaa tämän päivän Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessa (Meidän kaikkien ei pidä olla feministejä http://www.hs.fi/mielipide/art-2000004888475.html ) , että hän ei ryhdy yhteiskuntaopin opettajana minkään kiistanalaisia ideologioita propagoivien tahojen mainoshenkilöksi. Kirjoituksen taustalla on se, että Suomen peruskoulun kaikille yhdeksäsluokkalaisille jaetaan ensi keväänä nigerialaisen Chimamanda Ngozi Adichien kirja Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä. Kyseiseen kirjahankkeeseen on käytetty myös veronmaksajien varoja. Olen lehtori Juha Mäenpään kanssa täysin samaa mieltä. Feminististä propagandaa ei missään tapauksessa saa tunkea peruskouluihin. Feministinen propagandakirjallisuus sopii mielestäni hyvin takkatulen lämmikkeeksi kylmänä talvi-iltana. Suomessa on maailman parhaimpiin kuuluva peruskoulujärjestelmä. Veikkaan, että jos vastaavanlaisia hankkeita suunnitellaan laajemminkin Suomen peruskouluihin, niin kohta peruskoulun ylpeydestä näkyy vain perävalot jos peruskoulun pedagogiikassa sukupuolten välistä vastakkainasettelua korostava ideologia korvaa pragmaattisen ja objektiivisen maailmankatsomuksen.

Tällainen feministinen propaganda on ”luonnollista” jatkumoa opetushallituksen sukupuolineutraalille propagandalle. Opetushallitushan väitti viime lokakuussa (http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016101822479376_uu.shtml) , että””sukupuolen jatkuva mainitseminen antaa lapselle ylikorostuneen käsityksen sukupuolen merkityksestä”. Sukupuolineutraali ideologia on tyypillistä nykyajan feminismiä, joka pyrkii tuhoamaan kasvuiässä olevien lasten ja nuorten normaalin identiteetin. Jopa päiväkoti-ikäiset 3-4-vuotiaat osaavat jo puhutella toisiaan poikina ja tyttöinä.

Yhteiskunnastamme on tullut heikko, kun se ei luota enää biologisiin realiteetteihin vaan pyrkii systemaattisesti hämärtämään normaaleja poikien ja tyttöjen, miesten ja naisten eroja. Se, että herkässä kasvuiässä olevat lapset ja nuoret joutuvat jo tämän sukupuolineutraalin propagandan uhreiksi kouluissamme osoittaa fundamentaalista lasten ja nuorten halveksuntaa ja heidän henkisien kykyjensä ali-arviointia. Jos minulla olisi kaikki valta tämän maan verorahojen käyttöön, penniäkään en laittaisi feministisiin kirjahankkeisiin enkä sukupuolineutraalin pedagogiikan kustantamiseen.  Minkä takia Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä- kirjaa jaetaan kouluihin vieläpä Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuonna?! Onko tarkoitus kertoa koululaisille, että rintamalla ei taistellut suomalaisia miehiä, vaan sukupuolettomia olentoja? Pyrkiikö tietyt tahot luomaan Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlien kynnyksellä propagandan täyttämää ilmapiiriä, että rintamalla Suomen sodissa taistelleet miehet olivat itseasiassa naisia alistavia, koska he ”omivat” sodankäynnin itselleen? Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoteen ei kuulu feministinen propaganda, vaan sotiemme veteraanien kunnioittaminen ja kaikkien niiden suomalaisten, jotka ovat osallistuneet tämän maan rakentamiseen ja vahvistamiseen.

Suomen on luotava taloudelliseen hyötyyn perustuva maahanmuuttomalli

Suomessa on jo nyt kansantaloudellisesti ajateltuna liikaa maahanmuuttajia. Kotoutuminen vaatii kielitaitoa, motivaatiota ja ennen kaikkea työvoiman kysyntää. Valtion rahat eivät riitä loputtomiin maahanmuuttajien vastaanottamiseen ja kotouttamiseen. Hyvä kotoutuminen vaatii sekä maahanmuuttajan/turvapaikanhakijan tahtoa ja motivaatiota sekä tilannetta, jossa työvoiman kysyntä ylittää monilla aloilla reippaasti tarjonnan. Työvoiman tarjonta ylittää reippaasti kysynnän, joten Suomi ei käytännössä tarvitse maahanmuuttoa juuri ollenkaan. Ainoa maahanmuuton muoto, mitä tarvitsemme, on työperäinen maahanmuutto sellaisille aloille, missä on oikea työvoimapula, ei halpatyövoimaksi naamioitu työvoimapula. Olen vahvasti sitä mieltä, että jos minkä tahansa maan syntyvyys laskee alle tarvittavan 2,1 kokonaishedelmällisyyden (”Kokonaishedelmällisyysluvun pitää olla vähintään yli väestön nettouusiutumisluvun eli 2,1, jotta väestö uusiutuisi ja väestösuhteet pysyisivät tasapainossa” lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Kokonaishedelm%C3%A4llisyysluku ) , niin jos maa ei pysty nostamaan maassa syntyvyyttä poliittisin ja yhteiskunnallisin toimenpitein, lääke tähän ei ole kymmenien tuhansien lähinnä kouluttamattomien ja kielitaidottomien miespuolisten henkilöiden tuleminen Suomeen. Fakta on se, että suurin osa Suomeen tulleista turvapaikanhakijoista ei koskaan pysty elättämään itseään saati perhettään. Tämä johtuu hyvin pitkälti siitä, että työpaikkoja ei ole edes koulutetuille ja osaaville suomalaisillekaan tarpeeksi. Lisäksi on huomioitava, että robotisaatio vähentää entisestään työpaikkoja lähitulevaisuudessa, joten erityisesti kouluttamattoman työvoiman tarve vähenee koko ajan.

Suomen tulee ottaa mallia Kanadan ja Australian maahanmuuttomalleista, jossa on hyvin tarkka seula siihen, kuka pääsee heidän maihinsa asumaan. Kanadan ja Australian mallit ovat pragmaattisia, ja ne perustuvat täysin maiden omiin taloutta hyödyttäviin ratkaisuihin siitä, millä edellytyksillä ulkomaalainen pääsee heidän maahansa asumaan. Kuka tahansa uskonnosta, kulttuurista, etnisestä taustastaan riippumatta voi päästä näihin maihin asumaan, mutta kaikkien on samalla tavalla täytettävä näiden maiden määrittämät tarkat kriteerit siitä, millä edellytyksillä näihin maihin pääsee asumaan. Vaikka Kanada ja Australia ottavat myös turvapaikanhakijoita, luvut ovat suhteessa maiden kokonaisväkilukuun melko pieniä. Esim. Kanada käsittääkseni valikoi turvapaikanhakijat suoraan pakolaisleireiltä, jolloin Kanada voi arvioida maahanmuuttajien osaamista ja muita Kanadaa hyödyttäviä tekijöitä myös turvapaikanhakijoiden suhteen. Kanadan yksityinen sponsorijärjestelmä vähentää valtiolle koituvia maahanmuuton kustannuksia. Mielestäni Suomen täytyy perustaa maahanmuuttopolitiikkansa pelkästään siihen, että miten Suomi hyötyy maahanmuutosta. Fakta on se, että taloudelliseen hyötyyn perustuva uudenlainen maahanmuuttomalli Kanadan ja Australian viitoittamalla tiellä palvelee maamme kokonaisetua. Jo 90 luvun lamasta asti kasvaneet leipäjonot ja kantasuomalaisten köyhien määrä osoittaa sen, että Suomi ei ole mikään ”rikas länsimaa”, jonka pitäisi toimia koko maailman sosiaalitoimistona. Hoidetaan oman maan köyhien asiat ensin kuntoon ennen maailmanparantamista.