Mitä Suomen pitää ymmärtää

Mitä Suomen pitää ymmärtää:

 

  1. Suomi ei voi loputtomiin majoittaa ja rahoittaa elintasosurffareiden tulvaa Suomeen.

 

  1. Suomi ei voi loputtomiin nostaa veroja ja työeläkemaksuja.

 

  1. Suomen täytyy lisätä pieni- ja keskituloisten ostovoimaa.

 

  1. Suomen täytyy parantaa pk-yritysten toimintaedellytyksiä.

 

  1. Suomen täytyy ymmärtää, että työllä pitää pystyä elättämään itsensä.

 

  1. Suomen pitää ymmärtää, että asuminen on perustarve, ei rahanlypsäyskone.

 

  1. Suomen pitää ymmärtää, että tällä veroasteella jokaisen suomalaisen terveydestä pitää huolehtia kunnolla.

 

  1. Suomen pitää ymmärtää, että elämä on elämistä varten ja valtio ihmistä varten.

 

  1. Suomen pitää ymmärtää, että jos sopimus tehdään, niin sopimus ei voi olla ikuinen, vaan sopimukset voivat jäädä ajastaan jälkeen (esim. YK:n pakolaissopimus, ja sen velvoitteet ovat kestämättömiä, kun pakolaistulvalle ei näy loppua).

10. Suomen pitää kuunnella enemmän omia kansalaisiaan heidän oikeista ongelmistaan ja korjata nämä ongelmat, eikä aina turvautua päätöksenteossa pelkkiin asiantuntijalausuntoihin ja tutkimuksiin.

Rehtorit ovat Suomen koulutusjärjestelmän pyhä lehmä

Kun seuraa Suomen koulutuspoliittista keskustelua on selvää, että rehtoreiden toiminta on suomalaisessa koulutuspoliittisessa keskustelussa jonkinlainen pyhä lehmä. Raskasta työtä tekeviä opettajia haukutaan milloin mistäkin ja tänä päivänä opettaja voi saada syytteen niskaansa, kun ”kehtaa” puuttua pikku kullannuppujen koulukiusaamiseen ja muunlaiseen häiriökäyttäytymiseen. Rehtori on kuitenkin koulun johtaja ja johtaja vastaa kokonaisuudesta. Jos koulussa menee hyvin, oppilaita ei kiusata ja oppilailla on työrauha ja koulussa saavutetaan hyviä oppimistuloksia, rehtorit tietenkin haluavat valokeilaan nauttimaan koulunsa hyvästä maineesta. Jos koulussa sen sijaan kiusataan rankalla kädellä ja kukaan ei tee mitään, kuka vastaa silloin siitä, että koulussa on asiat todella pahasti pielessä? Niin, rehtori tietenkin.

Olen hyvin vahvasti sitä mieltä, että jos koulussa on ongelmia, rehtorilla on vastuu ryhtyä tarvittaessa erittäin koviin toimenpiteisiin ongelmien rauhoittamiseksi. Nykyään tyypillinen ongelmatilanne se, kun maahanmuuttajataustainen oppilas haukkuu rasistisesti kantasuomalaista oppilasta. Tällaisessa tilanteessa rehtorin pitää antaa täydet valtuudet opettajille puuttua tällaiseen koulukiusaamiseen ilman pelkoa siitä, että opettajia syytetään rasismista. Kaikkeen koulukiusaamiseen pitää puuttua samalla intensiteetillä ja oikeudenmukaisella asenteella, oli tekijänä sitten kantasuomalainen tai maahanmuuttajataustainen oppilas. Jos minä olisin rehtori, sanoisin palavereissa opettaja-alaisilleni, että kaikissa ongelmatilanteissa ottakaa minuun välittömästi yhteyttä, minä ratkaisen kaikki ongelmat välittömästi. Sen takia minut on palkattu tänne. Vastuunkanto oppilaista vaatii rohkeutta, tarvittavaa luonteen lujuutta ja toimintaa. Rehtoriksi ei sovi kaiken ymmärtävä ja kaiken suvaitseva henkilö, tarvitaan linjaa ja rohkeutta pysyä linjassa. Yritysmaailmassakin on pelkästään aineettoman asiankin eli rahan suhteen johtajien tulosvastuu. Jos johtaja ei tee tulosta, johtaja laitetaan vaihtoon. Kouluihin tarvitaan paljon tiukempaa tulosvastuullisuutta koulukiusaamisen ja häiriökäyttäytymisen suhteen kuin yritysmaailmassa rahan suhteen. Kouluissa rehtorien vastuulla on herkässä kasvuiässä olevien lasten hyvinvointi ja kehitys. Sen velvollisuuden laiminlyönti on erittäin vakava asia, ja siihen tulee puuttua rankalla kädellä.

Koulujen ongelmat eivät ratkea loputtomilla kahvipalavereilla ja lässyttämisellä. Rankoissa koulukiusaamistapauksissa laittaisin koko arvovaltani peliin, että kiusaaja erotetaan koulusta, ei kiusattua. Rehtorilla pitää olla selkärankaa ja rohkeutta toimia lasten parhaaksi ja lasten edun mukaisesti ja heidän täytyy ottaa aktiivisempi ote ongelmakoulujen tilanteessa. Lainsäätäjän velvollisuus on tarjota parhaat toimintaedellytykset koulukiusaamisen lopettamiseen ja oppilaiden työrauhan turvaamiseen, mutta viime kädessä vastuu työyksikön eli koulun toiminnasta on koulun rehtorilla. Suomen poliisin rikosylikomisario Tapani Tasanto on muistuttanut siitä, että ”Koulujen rehtori ja opettajat ovat valvontavastuussa ja virkamiehinä heitä sitovat muun muassa rikoslain, lastensuojelulain ja perusopetuslain säännökset. Perusopetuslaissa sanotaan, että koulun opettajan tulee ilmoittaa tietoonsa tulleesta kiusaamisesta, häirinnästä tai väkivallasta siihen syyllistyneen ja sen kohteen huoltajille” http://yle.fi/uutiset/3-8377553

Kelan katastrofin syylliset on laitettava täyteen vastuuseen

Kelalla oli 3 vuotta aikaa varautua toimeentulohakemusten tulvaan. Nyt olemme tilanteessa, jossa kantasuomalaiset mätänevät pitkissä ja koko ajan kasvavissa leipäjonoissa, kun samaan aikaan vastaanottokeskuksissa huolehditaan siitä, että turvapaikanhakijoille tarjotaan 5 ateriaa päivässä. Nyt on heti selvitettävä nopealla aikataululla, kuka henkilö on syyllinen toimeentulotukien myöhästymiseen. Onko Suomi niin munaton maa, että epäonnistuneita johtajia ei uskalleta laittaa vastuuseen? Ja ihan vaan huomautuksena on todettava, että myös eläkkeeltä voi joutua vastaamaan omista teoistaan oikeuden eteen niistä vääryyksistä ja mahdollisesti rikoksista, mitä on työuralla tehnyt vastuuvirassa ja virkavastuulla. Suomi on mielenkiintoinen maa, jossa pöytä on aina katettuna vieraille, mutta oma kansa joutuu tyytymään muruihin. Kelan häpeällinen farssi tuhoaa hyvinvointivaltiomme kivijalan, jossa heikompiosaisista toisista suomalaisista huolehditaan.Minua ei kiinnosta pätkääkään selittelyt ja jälkipuinnit, minua kiinnostaa se, että jokainen suomalainen saa katon pään päälle, ruokaa ja mahdolliset lääkkeet. Turvapaikanhakijoiden kohdalla ja jopa laittomasti maassamme olevien henkilöiden kohdalla on kyllä huolehdittu eduista ja ihmisoikeuksista, mutta on syytä kysyä kovalla ja kuuluvalla äänellä, ONKO SUOMALAISILLA ENÄÄ IHMISOIKEUKSIA!?

Suomen terveydenhuollon totaalinen katastrofi

Olen viimeisen parin vuoden aikana käynyt satoja keskusteluja julkisiin terveydenhuoltopalveluihin liittyen. Viestit terveydenhuollon tasosta ovat erittäin huolestuttavia ja kyseenalaistavat Suomen korkean verotuksen, jota usein perustellaan toimivalla terveydenhuollolla, joka maksaa paljon. Olen kuullut tapauskertomuksia, jossa sairaalle lapselle ei tehdä kunnon tutkimuksia terveyskeskuksessa vaan hänelle on annettu särkylääkkeitä ja käsketty mennä lepäämään. Myöhemmän samana iltana lapsi on tullut todella sairaaksi ja hänet on jouduttu viemään sairaalaan henkihieverissä terveyskeskusten piittaamattomuuden takia. Moni on myös ihmetellyt sitä, että kuumeisilta potilailta ei ole mitattu kuumetta terveyskeskuskäynnillä, vaan heille on lyöty särkylääkkeet kouraan ja käsketty menemään lepäämään. Tämähän alkaa kuulostaa Britannian terveydenhuoltojärjestelmältä, jossa asiakkaalle lyödään Paracetamolia kouraan ja käsketään menemään kotiin lepäämään. Olin itse Britanniassa aikoinaan suorittamassa yhteiskuntatieteiden kandidaatin tutkintoa. Tulin kovaan kuumeeseen ja jouduin lähtemään keskellä yötä sairaalaan. Sairaalassa kuumeekseni mitattiin 40,9. Olin ollut jo yli viikon erittäin kovassa kuumeessa ja henkihieverissä vieraassa maassa. Siitäkin huolimatta minulle annettiin Paracetamolia ja käskettiin menemään kotiin lepäämään. Kun tulin vihdoin terveeksi kerroin kohtelustani tutuilleni Britanniassa ja he kertoivat saamani kohtelun ja potilaiden laiminlyönnin olevan maan tapa. Silloin ajattelin mielessäni, että onneksi meillä Suomessa on asiat paremmin. Mutta kun juttuja kuuntelee viime vuosilta, asiat eivät todellakaan ole enää niin hyvin kuin ennen Suomen julkisessa terveydenhuollossa. Helsingissä Vuosaaren terveysaseman takaisinsoittopalveluista ei soiteta potilaille takaisin tai jos soitetaan, niin soitto tulee sairaalle potilaalle päiväkausia myöhässä (http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005070742.html . Jos ihminen on oikeasti sairas, niin ei hänellä ole aikaa odottaa päiväkausia hoitoon pääsyä. Olisiko terveyskeskusten toimintatapoja syytä selvittää korkeimmalla tasolla? Kysymyksessä on meidän kaikkien ainutkertainen elämä. Miten tällainen toiminta voi olla mahdollista? Sairaat ihmiset jätetään heitteille nyky-Suomessa, kun kaikilla ei ole voimia vaatia oikeuksiaan ja kunnollista palvelua. Suomi on menossa kovaa vauhtia kohti sellaista yhteiskuntaa, jossa kaikkia sairaita ihmisiä ei hoideta ja ihmisiä kuolee hoidon viiveen takia terveyskeskusten käytäville ja potilasjonoihin. Kuka tällaiseen maahan maksaa tulevaisuudessa veroja, joka ei pidä huolta omien kansalaistensa terveydestä?

Päättääkö työnantaja työntekijän poliittisesta toiminnasta?

Helsingin uutiset kirjoittaa tänään kahdesta porvoolaisesta miehestä, jotka peruuttivat ehdokkuutensa Porvoon perussuomalaisten listalla työnantajan painostuksen seurauksena http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/484252-julkipersu-oli-tyonantajille-liikaa-tyontekijat-luopuivat-ehdokasaikeistaan . Toisen miehen työnantaja antoi ymmärtää, että perussuomalaiset on väärä puolue. Tämän lehtijutun perusteella työnantajat ovat toimineet lainvastaisesti rajoittamalla työntekijöidensä poliittista toimintaa, joka tapahtuu työajan ulkopuolella. Työajallahan noudatetaan työnantajan määräyksiä ajankäytön suhteen, mutta laki suojaa Suomen kansalaisen poliittista toimintaa vapaa-ajalla ja kaikilla suomalaisilla on vapaus osallistua poliittiseen toimintaan puoluekannasta riippumatta. Onko Suomessa lisääkin näitä tapauksia, jossa yritykset ovat kävelleet Suomen lakien yli uhkailemalla, painostamalla tai kiristämällä työntekijöidensä poliittista toimintaa? Toivon, että perussuomalaisten työ- ja oikeusministeri Jari Lindström selvittää tämän tapauksen ja tekee selväksi kaikille vastaavaa toimintaa harjoittaville yrityksille, että Suomessa toimitaan Suomen lakien mukaan ja täällä ei voi ketään kiristää hänen poliittisen suuntautumisensa mukaan. Näiden kahden kunnallisvaaliehdokkuutensa työnantajien painostuksesta peruuttaneiden henkilöiden ei olisi missään nimessä kannattanut perua ehdokkuuksiansa, vaan suoraan yhteyttä perussuomalaisten puoluetoimistolle ja juristeihin. Jos tällainen toimintaa alkaa laajeta ympäri Suomea ja jos yhä useammat työnantajat kiristävät työntekijöitänsä heidän poliittisen toiminnan perusteella Suomi vajoaa yhä kauemmas demokraattisesta yhteiskunnasta. Olen todella vihainen, että Suomessa on vajottu näin alas ja työntekijöitä syrjitään poliittisen suuntautumisen vuoksi. Hävetkää!!

Ylijuominen ja jalkapantarangaistus

Sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo ehdottaa tupakan myynnin siirtämistä Alkon yhteyteen (https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/213742-heikki-hiilamo-ehdottaa-jareita-keinoja-suomelle-tupakan-myynti-siirrettava-alkoon?ref=valinnat). Miksei siirretä tupakan ja alkoholinmyyntiä jalkapantarangaistus malliin? Ns. jalkapantarangaistuksessa suomalaisen alkoholin ja tupakanpolttajan jalkaan laitetaan seurantalaite, joka lähettää voimakkaan sähköiskun koko henkilön elimistöön, mikäli hän ostaa viikossa enemmän kuin 6 kappaletta keskiolutta tai enemmän kuin 5 tupakka-askia. Tätä jalkapantarangaistusta varten pitää asettaa parlamentaarinen selvitystyöryhmä, joka pohtii noin 500 miljoonan euron lisäpanostuksia jalkapannan käytön vaikutusarviointeihin ynnä muihin ”tarpeelliseen” byrokratiaan. Jalkapannasta pitää tietenkin kerätä paljon erilaisia veroja, ja on tärkeää, että jalkapanta tuotantoa ei valmisteta Suomessa, ja jos vahingossa valmistetaankin, sen tuotekehittely tehdään joka tapauksessa ulkomailla ja tuotanto on ulkoistettu halvimmille mahdollisille alihankkijoille, jotka maksavat 5 euron tuntipalkkaa. Muistakaa myös antaa karenssia niille, jotka kieltäytyvät noista 5 euron tunnin töistä. Unohtaa ei pidä myöskään sitä, että jos henkilö saa liian monta sähköiskua ”ylijuomisesta”, niin on tärkeää tehdä lakimuutokset, joilla varmistetaan, että sairasvakuutukset eivät korvaa ylijuomisen aiheuttamia sähköiskujen aiheuttamia vammoja. Ja mikä tärkeintä, jos joku kritisoi jalkapannan antamia sähköiskuja julkisesti, syyllistyy vihapuheeseen ja tuomittava kovaan vankeusrangaistukseen. Olen varma, että Suomesta löytyy paljon tälle mallille kannattajia. Mitäpä jos kokoontuisitte jo tulevana viikonloppuna hätäkokoukseen pohtimaan suomalaisten vapaa-aikaa ja miten sitä voisi vielä enemmän kielloilla rajoittaa? Toivottavasti kukaan teistä ylivertaisista asiantuntijoista ei kukaan juo hätäkokousviikonloppuna alkoholia, ei polta tupakkaa, eikä muutenkaan tee mitään kivaa. (tosikoille huomioksi, että tämä kirjoitukseni on poliittista satiiria)