Alkoholiveroa on laskettava tuntuvasti

Alkoholiveroa on laskettava tuntuvasti

Olen elämänvastaista politiikkaa vastaan. Elämä koostuu paljon muustakin kuin raadannasta ja jatkuvasta suorittamisesta. Suomalainen alkoholipolitiikka on elämänvastaista politiikkaa. Holhoamisen on vihdoin loputtava. Alkoholiveroa on laskettava tuntuvasti. Suomen kansantaloudessa tästä hyötyisivät erityisesti pienpanimot, joille alkoholiveron lasku antaisi piristysruiskeen omalle liiketoiminnalle. Tämä lisäisi työllisyyttä myös ravintoloissa, kaupoissa ja monissa muissa paikoissa.

Keskiolut, vahvat oluet ja viinit on saatava ruokakauppoihin. Kannatan myös alkoholin myynnin vapauttamista vähintään klo 12 saakka yöllä. Ideaalitilanteessa kaikkia alkoholijuomia saa ostaa 24/7. Mitä markkinataloutta on sellainen, jossa kuluttaja ei saa lainsäädännön takia ostaa itselleen haluamaansa (laillista)tuotetta mihin kellonaikaan tahansa? Alkoholinmyynnin vapauttamisen suhteen kuulee hyvin usein vasta-argumenttina sen ,että väkivaltarikokset ja järjestyshäiriöt lisääntyisivät huomattavasti. Jos näin on/olisi ns. hypoteettisessa tilanteessa, on syytä nostaa esim. väkivaltarikostuomioita kovalla kädellä, jotka ovat muutenkin olleet hyvin lepsuja Suomessa jo pidemmän aikaa ja ovat saaneet jo pitkään rajua kritiikkiä monelta suomalaiselta. Näin saadaan aikaan tilanne jossa niiden , jotka osaavat ottaa alkoholia sivistyneesti, ei tarvitse kärsiä tästä elämänvastaisesta alkoholipolitiikasta.

Pidän yhtenä räikeimpänä epäluottamuksen osoituksena suomalaisia reserviläisiä kohtaan sitä, että monissa suomalaisissa sotilaskodeissa on kielletty viimevuosina ilmeisesti asukas/paikallis/kyläyhteisöjen toimesta ykkösoluen tarjoilu sotilaskodeissa. Eli siis nuoret miehet ja naiset kelpaavat sotaan tykinruoaksi, mutta eivät saa juoda sotilaskodissa ykkösolutta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *