Turvapaikanhakijoita ei saa päästää työskentelemään lasten kanssa

Kuten viimeaikaiset sosiaalisessa mediassa ja vaihtoehtomedian sivuilla olleista uutisista on käynyt ilmi (esim. https://paavotajukangas.com/2016/04/27/kangasalan-paivakodissa-tyoharjoittelijana-sotarikollinen-irakista/ jahttps://paavotajukangas.com/2016/04/28/kangasalan-kirkkoherra-vastaa/), Kangasalan seurakunnan iltapäiväkerhossa on ollut ”työharjoittelussa” ja/tai ”tutustumiskäynnillä” mahdollisia sotarikollisia. Käsittääkseni Suomen laki velvoittaa tutkimaan lasten kanssa työskentelevien taustat. Ottaen huomioon sen faktan, että on mahdotonta selvittää monien turvapaikanhakijoiden taustoja ja sen tosiasian, että tulijoiden joukossa on myös sotarikollisia tai muuten rikollisen mielen omaavia henkilöitä,mielestäni yleisen toimintalinjan tämän hetkisessä tilanteessa niin päiväkotien, iltapäiväkerhojen ja kaikkien sellaisten paikkojen, jossa ollaan lasten kanssa tekemissa on oltava se, että turvapaikanhakijoita ei saa päästää työskentelemään lasten kanssa. Olen Helsingin varhaiskasvatuslautakunnan jäsenenä erittäin huolissani lastemme turvallisuudesta. Jos Kangasalan seurakunnan iltapäiväkerhon tapaista vastuuttomuutta lasten turvallisuudesta tapahtuu muuaallakin Suomessa, niin tapaukset on tuotava välittömästi esiin julkisuuteen ja lasten turvallisuus on taattava. Kiitän kaikkia tämän tapauksen julkisuuteen tuomia tahoja vastuullisuudesta ja lastemme turvallisuuden huolehtimisesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *